kromoterapija opis

LED RGB osvetlitev za pravo kromoterapijo

Savne in masažni bazeni so že dolgo znane po svojih blagodejnih učinkih na telo in duha. Poleg tradicionalnih koristi, kot so sprostitev mišic, izboljšanje krvnega obtoka in odstranjevanje strupenih snovi iz telesa, se v zadnjem času vse bolj med terapijami uporablja tudi kromoterapija. To je terapevtska metoda, ki temelji na uporabi različnih barv za spodbujanje reakcij in ravnovesij v telesu.

Kromoterapija, imenovana tudi barvna terapija, izhaja iz prepričanja, da imajo barve zdravilne lastnosti in lahko vplivajo na naše razpoloženje, čustva in fizično stanje. Ta praksa sega nazaj v stare civilizacije, kot sta bili kitajska tradicionalna medicina in ajurveda, kjer so barve uporabljali za zdravljenje različnih bolezni in neravnovesij.

KROMOTERAPIJA V SAVNAH IN BAZENIH JJSPA

V kombinaciji s savnanjem kromoterapija ponuja edinstveno in sproščujočo izkušnjo. Savne in masažni bazeni, opremljeni z LED RGB razsvetljavo, omogočajo spreminjanje barv glede na terapevtske učinke, ki jih želimo doseči. Vsaka barva ima svoj pomen in vpliv na telo in um, zato je izbira barvne kombinacije ključna za želeni učinek.

VPLIV BARV NA POSAMEZNIKA

– simbol ljubezni, jeze in ognja, spodbuja čakro na dnu naše hrbtenice. Pomaga pri razmnoževanju rdečih krvnih celic, vendar odsvetovana pri rakavih obolenjih.

– spodbuja energijo, ustvarjalnost in optimizem. Pomaga pri zdravljenju astme, epilepsije in krepi imunski sistem.

– najsvetlejša barva, simbol sonca in svetlobe. Krepi živčevje in um, spodbuja budnost, koncentracijo in procese samo-regeneracije tkiva. Izboljša stanja diabetesa in težav z jetri.

– barva narave, spodbuja procese zdravljenja in celjenja. Sprošča misli in mišice, zmanjšuje krvni tlak in pomaga pri srčnih obolenjih.

– hladna barva, izboljšuje komunikacijske sposobnosti, pomirja anksioznost in pomaga pri težavah s spanjem. Učinkuje kot naravni antiseptik, koristna pri astmi in visokem krvnem pritisku.

– simbolizira razkošje in skrivnostnost, spodbuja domišljijo in potrpežljivost. Sprošča mišice in živčevje, stimulira izgradnjo belih krvnih celic za boj proti okužbam. Zmanjšuje tenzijske glavobole, migrene in težave z vidom.

 

Kromoterapija v savnah je edinstvena in inovativna kombinacija, ki združuje blagodejne učinke savnanja s terapevtskimi lastnostmi barv. Ta holističen pristop k sprostitvi in zdravju telesa in duha ponuja novo dimenzijo savnanja, ki ga lahko doživite v različnih barvah, odvisno od svojih želenih učinkov. Če želite izkusiti edinstveno izkušnjo in raziskati pozitivne učinke kromoterapije, se odpravite v savno, opremljeno z napredno LED RGB razsvetljavo, in dovolite, da barve spodbudijo vaše čute in prinesejo ravnovesje v vaše življenje.