aquapure opis

JJ AquaPure

Vedno čista voda za popolno sprostitev

Sistem JJAquaPure sestavlja ena ali več edinstvenih komponent, ki poskrbijo za vedno neoporečno vodo. Tako lahko v svojem masažnem bazenu uživate kadarkoli si to zaželite.

 

OZONE-FRESH

Ozone-Fresh ozonator je enkraten dodatek masažnim bazenom, ki proizvaja in dovaja ozon v vodo. Ozon je močan oksidant in dezinfekcijsko sredstvo, ki se uporablja za čiščenje vode v bazenih.

Proizvodnja ozona v Ozone-Fresh sistemu se začne s proizvodnjo ozona, za katero je potrebna električna energija. Poseben električni sistem v ozonatorju generira ozon iz zraka ali kisika. Z razelektritvijo delcev spreminja molekule kisika (O2) v proste atome (O), ki nato reagirajo med sabo in tvorijo molekule ozona (O3).

Ustvarjene molekule se nato prenesejo v vodo bazena preko posebnega cevnega sistema, ki omogoča vnos ozona pod visokim tlakom v vodo masažnega bazena. Ozon reagira z onesnaževalci, kot so bakterije, alge, virusi in druge organske snovi ter jih učinkovito uničuje oziroma razgrajuje.  Ker je ozon nestabilna molekula, se sčasoma pretvori nazaj v molekulo kisika. To se lahko zgodi naravno s časom ali pa se uporabi poseben katalizator za hitrejši razpad ozona. Na ta način se zagotovi, da voda v bazenu ne vsebuje prekomerne koncentracije ozona.

Prednosti uporabe ozonatorja v masažnem bazenu vključujejo močno dezinfekcijo vode, zmanjšanje potrebe po uporabi klora ali drugih kemikalij ter odpravljanje neprijetnih vonjav. Poleg tega je ozon prijaznejši do kože in dihalnih poti kot klorni dezinfekcijski sistemi. Kljub temu je pomembno še vedno vzdrževati pravilno ravnotežje pH vode in izvajati redno vzdrževanje ozonatorja za optimalno delovanje.

 

PRO-UV

UV dezinfekcija v masažnih bazenih temelji na uporabi posebne svetlobne tehnologije, imenovane ultravijolično sevanje. Ta čarobna svetloba, ki ni vidna s prostim očesom, ima neverjetno moč, da uniči neželene mikroorganizme v vodi.

UV žarnica je nameščena v sistem filtracije bazena. Ko voda teče skozi sistem, jo prečisti zračni filter in nato potuje skozi komoro, kjer je nameščena UV žarnica. S svetlobo UV sevanja uniči mikroorganizme, saj UV žarki prodrejo v njihove celične strukture in povzročijo njihov razpad. Voda, ki jo prečistimo z UV žarki, je zato čista in sveža ter pripravljena, da se kopalci prepustijo čarobnim trenutkom v masažnem bazenu.

Sistem deluje na popolnoma naraven način, brez kemikalij. Zato ne potrebujete obilice klora in drugih močnih dezinfekcijskih sredstev. Namesto tega se lahko zanesete na moč žarkov UV svetlobe, ki zagotavlja čisto in zdravo vodo.

UV dezinfekcijska luč